Politiskt Korrekt?

Du har säkert hört uttrycket många gånger. Den underförstådda andemeningen är att du antingen står upp för Guds Ord - eller så är du feg och väljer att vara PK. Åtminstone i våra led...(!)

Men är det bara jag som tycker att detta med att sätta en ära i att vara politiskt inkorrekt har gått för långt, och börjar få riktigt otäcka undertoner? Vad är det för krafter, vid sidan av de evangelikala anti-gay och pro-life, som använder detta utslitna slagträ allra flitigast?

Gå gärna in på t ex http://politisktinkorrekt.info/ och se efter om du verkligen vill göra gemensam sak med dem och glorifiera det politiskt inkorrekta, upphöja det till någon slags rättfärdig norm för vad den ”tysta majoriteten” egentligen tycker men inte får uttrycka offentligt pga det enorma åsiktsförtryck som råder.

På 30-talet var det judarna som utmålades som roten till alla problem. Nu blir det mer och mer muslimerna och ”massinvandringen” som målas upp som det största hotet mot Sverige, svensk kultur, svenskt rättsmedvetande och svensk ekonomi. Majoriteten bland dessa politiskt inkorrekta krafter har inte ett smack med kristen tro att göra, men de har inget emot stöd från kristna som inte vill placeras in bland de PK.

Nazisterna skickade även, vid sidan av judarna, homosexuella in i gaskamrarna. Sekulära sverigedemokrater skiter väl i vad Bibeln säger om t ex fylleri och heterosexuella äktenskapsbrott, men tycker att bögeri är äckligt och de ska inte få gifta sig. Många kristna kämpar för att med Bibeln som utgångspunkt ”rädda äktenskapet”. Ska vi kristna vara med och stödja propagandan för det politiskt inkorrekta? För mig känns det inte alls bra.

RSS 2.0